T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MESLEKİ AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ BELİRLENDİ.

Okumuz Mesleki Açıköğretim Lisesi'nde  öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olan tüm öğrenciler 17 Ocak – 28 Ocak 2022 Tarih Aralığında kayıt yenilemelerini yaptıracaklardır. Kayıt yenileme kılavuzuna  ulaşmak  için haber içeriğimizi okuyunuz.

 

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

2021–2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM

KAYIT YENİLEME KILAVUZU

1.      Kayıt Yenileme Tarihleri                              : 17 Ocak – 28 Ocak 2022

2.      Mazeretli Kayıt Yenileme Tarihleri              : 31 Ocak - 08 Şubat 2022          

3.      Kayıt Yenileme Yeri                                     : Yüz Yüze Eğitim Alınan Okul/Kurumlar

4.      Sınav Bedeli (TC)                                         : 50 TL 

5.      Öğrenci Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri Bedeli   : 40 TL

 

 

Öğrenci adayları; sınav bedelinin 50,00 TL sini Ziraat Bankası,  Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesinden T.C. kimlik numaralarını bildirerek (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları geçici yabancı kimlik numaraları ile) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaktır. Sınav bedelinin yatırıldığına dair belge muhafaza edilecektir. KKTC de ise ilk kayıt yaptıran öğrenciler sınav bedelinin 15 TL sini kayıt yaptıracağı okul müdürlüğünün kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere, okul aile birliği hesabına makbuz karşılığında yatıracaktır.

ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE İŞ VE İŞLEMLERİ ÜCRETİ

2021– 2022 eğitim öğretim yılında Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 40 TL yi, yüz yüze eğitime devam ettikleri her dönem için "öğrenci yüz yüze eğitim iş ve işlemleri bedeli" olarak öder.

Kayıtlı olduğu halde yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden bu bedel alınmaz.

Kayıt Yenileme Öğretim Kılavuzu İçin Tıklayınız. http://maol.meb.gov.tr/ry/Maol_Kayit_Yenileme.pdf

NAKİL

Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden başka bir okula nakil gitmek isteyen öğrencilerin nakil işlemleri sistem üzerindeki ''Nakil Gönderme'' modülünden yapılır ve gidilecek okul seçilir. Nakil gönderilen okul nakil talebini onaylar veya reddeder.

 

AÇIKLAMALAR

1.      Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yapabilir.

2.      Sınav bedelini yatıran öğrenci yüz yüze eğitim aldığı Okul/Kurum müdürlüğüne başvurup, kayıt yenileme işlemini yaptırır.

3.      Ücret muafiyeti olan öğrenciler durumlarını belgelendirmeleri halinde sınav bedelini yatırmaz ve yüz yüze eğitim aldığı Okul/Kurum müdürlüğüne başvurup, kayıt yenileme işlemini yaptırır. Ücret muafiyet belgeleri yüz yüze eğitim aldığı Okul/Kurum müdürlüğü tarafından taranıp sisteme kaydedilir.

4.      Kayıt yenileme işlemi yaptıran öğrenciler sistemden ders seçimini yaparak, kitaplarını Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden alabilir.

5.      Kayıt yenileme yapmayan öğrenci uzaktan eğitim sınavlarına giremez,  yüz yüze eğitime devam edemez.

 

 

ÖĞRETİM SİSTEMİ ve DERS SEÇİMİ

1.      Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kredili sistem uygulanır.  Program;  ortak,  alan ve seçmeli derslerden,   öğretim yılı ise birbirinden bağımsız dönemlerden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanır.

 

Alan Dersleri: Kayıtlı oldukları alana göre tanımlanmış meslek derslerini ifade eder ve öğrenciler bu dersleri yüz yüze eğitimle almak zorundadır. 4 yıllık sistemde alınması gereken alan dersleri maol.meb.gov.tr   adresinde "Ders Programları" başlığı altında yayınlanmıştır. Burada belirlenen derslerden (*) işaretli olanların muafiyeti yoktur. Bu dersler başarılmak zorundadır. Diğer derslerden başarısız olunması halinde öğrenci bu dersten muaf tutulup, yerine başka bir alan dersi verilebilir. Öğrencinin seçmiş olduğu alan ile ilgili okutulacak dersler yüz yüze eğitimin yapıldığı Okul/Kurum tarafından belirlenir. 

Devam Devamsızlık: Yüz yüze eğitime devam mecburiyeti vardır. Dersin bir dönem için devamsızlık oranı ¼ ' dür. Bu oranı aşan öğrenciler o dersten devamsızlıktan kalır.

Ortak Dersler: Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken genel kültür dersleridir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir. Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir. Türk Dili ve Edebiyatı dersleri başarılması zorunlu olan derstir. Bu derslerden muaf olunmaz. Uzaktan eğitim sınavları için ders seçilirken öncelikle ortak derslerin seçilmesi gerekmektedir.

Seçmeli Dersler: Mezuniyet kredisini tamamlamak için ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.

2.      Kredi: Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisidir. Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanırlar. Daha önce sınıf sisteminde öğrenim görmüş öğrencilerin başarılı oldukları derslerin haftalık ders saati sayısı, Mesleki Açık Öğretim Liselerinde o dersin kredisi olarak değerlendirilir.

3.      Ders Seçimi:Sistemde kaydı aktif olan öğrenciler öğrenci numarası ve şifresi ile sistemden ders seçimini yapar.

4.      Mesleki Açık Öğretim Lisesine lise diploması ile kayıt yaptıran ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin daha kısa zamanda yüz yüze eğitimlerini tamamlayabilmeleri amacı ile yoğunlaştırılmış eğitim uygulanabilir. Yoğunlaştırılmış eğitim programlarında çerçeve öğretim programlarında belirtilen toplam ders saati sayısı kadar alan/dal dersi verilebilir.  4 dönemde yüz yüze eğitimini başarı ile bitiren lise diplomalı öğrenciler mezun edilir.

 

 

 

 

 

 

SINAVLAR

1.      Sınav  Şekli  ve  Tarihi  :  

Mesleki Açık Öğretim Lisesinin uzaktan eğitimle yapılan sınavları;  http://maol.meb.gov.tr  internet adresinde duyurulacak tarihlerde ve sınav yöntemi ile yapılacaktır.

Alan/dal derslerinin ölçme ve değerlendirmesi yüz yüze eğitimin yapıldığı Okul/ Kurumlar tarafından yapılmaktadır.

2.      Sınava Giriş Belgelerinin Alınması:

Sınava giriş belgesi   http://maol.meb.gov.tr  adresinde yayınlanmaktadır.   Bu adresten alınan bilgisayar çıktısı ile sınava girilir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmez.

3.   Sınavların Değerlendirilmesi  :

Sınavlar bilgisayar ortamında değerlendirilir. Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olmak gerekir.

Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunur ve bilgisayar programı ile değerlendirilir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği"  kullanılır.

4.      Sınav Sonuçlarının Duyurulması:

Sınav sonuçları internet kanalıyla http://maol.meb.gov.tr  adresinden öğrencilere duyurulur. Posta ile sınav sonuç belgesi gönderilmez.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2021 - Güncelleme: 18.02.2022 10:35 - Görüntülenme: 283
  Beğen | 2  kişi beğendi