Karamürsel 100.YIL M.T.A.L' de "Kültürüm Önemli " Önem Projesi

Önem Projesi “Kültürüm Önemli” Etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Çocukların geleneksel eski Türk oyunları ile bilişsel, duyuşsal, psiko-motor becerilerini ve insanlarla olan iletişimlerini geliştirmek, sosyalleşmelerini, iyi ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Ayrıca geleneksel eski Türk oyunlarını kullanarak kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve oyunun çocuk dünyasındaki önemini kavratmak amaçlanmaktadır.

Geniş bir coğrafyada kendine yer bulan Mangala oyunu, uygulayıcılarının bilişsel, duyuşsal ve motor becerilerini geliştiren, stratejik ve özgün düşünme kabiliyetini arttıran bir yapıya

sahiptir. Bu bağlamda okul rehber öğretmenimiz Ali Yeşiltepe ve Müdür Yardımcısı Fikrettin Uğur eşliğinde mangala oyunu oynanmıştır. Öğrencilerimizin hem kültürümüzün bir parçası olan mangala oyununu öğrenmiş hem de büyük keyif almışlardır.

Katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

27-12-202327-12-2023

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 15:15 - Görüntülenme: 90