T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARAMÜRSEL - Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Karamürsel 100. Yıl Proje ekibi; Erasmus Projesinin Romanya toplantısını dijital ortamda gerçekleştirdi.

Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "2019 başvuru döneminde Ulusal Ajans tarafından desteklenen "SCHOOL FOR S.K.I.L.L.S. – SCHOOL alliance FOR Soft and Key competences In Lifelong Learning of Schools" isimli Erasmus projesinin toplantısı Romanya daki Colegiul Tehnic Nicolau Focsani meslek lisesinin ev sahipliğinde 17 Şubat-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantıya GOOGLE MEET programı üzerinden Karamürsel 100. Yıl dan 8 Öğretmen ve okulun değişik bölümlerinden 20 öğrenci katıldı.

 

"Kısa adı "SCHOOL FOR S.K.I.L.L.S" olan Erasmus projemizin ;

ilk günkü çalışma toplantısında     Colegiul Tehnic Nicolau Focsani Meslek Lisesi'nin proje koordinatörü Paula Cristina liderliğindeki Okulun proje ekibi   okulun tüm laboratuarları ve sınıfları bizlere tanıtıldı.Öğrenciler ideal okul kavramı ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Projenin 2. Günü Karamürsel 100. Yıl Proje ekibi öğrencileri İdeal iş kavramı üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğrenciler Okulda aldıkları uygulamalı dersleri sanayide ve staj yaptıkları yerlerde nasıl kullandıklarını açıkladılar. Ülkemizde meslek lisesi öğrencilerinin haklarını kendilerine sağlanan olanakları ve mezuniyet sonrası iş imkanları konusunda proje katılımcılarını bilgilendirdiler.

Projenin 3. gün IISS Galileo Ferraris Meslek Lisesi'nin proje koordinatörü Daniela Pappalardo liderliğindeki İtalyan ekibi Kendi okullarında ideal okul şartlarına ulaşmak için hangi çalışmaları gerçekleştirdiklerini açıkladılar. Tüm katılımcılar soru cevap şeklinde ideal okul şartlarının oluşabilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Projenin 4. Günü Karamürsel 100. Yıl MTAL İngilizce öğretmenleri Merve Gürsaçlı, Mustafa Emre Yiğit ve okulun Tarih öğretmeni Ahmet Kaynak diğer proje ortağı öğretmenler ile çalışma hayatında stresle başa çıkma yolları hakkında bir workshop çalışması gerçekleştirdiler.

Proje çalışmalarının 5. Gününde  ekipler online eğitimde kullanılan dijital öğrenme yöntemleri web 2 araçları konusunda bilgilendirme sunumları gerçekleştirdiler.

Ev sahibi kurum tarafından toplantıda yer alan tüm katılımcılara Europass sertifikası ve katılımcı belgesi düzenlendi ve  PDF belgesi olarak belgeler gönderildi.

 

Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Serpil Acar Yıldırım; İlçemizde ve bölgemizde Bir çok Avrupa Birliği projesini başarıyla tamamladıklarını bu projelere katılan öğrenci ve öğretmenlerin eğitime daha geniş bir açıyla bakarak vizyonlarının geliştiğini ve bu projeler ile okulun tanıtımına çok önemli katkılar sağlandığını ifade etti. 2020 yılından beri tüm dünyada hüküm süren Covid salgını maalesef okulumuzun projelerini olumsuz etkiledi bundan dolayı yurt dışında fiziksel olarak gerçekleştirilecek proje çalışmalarını sanal ortamda yapmak durumunda kaldık. Başarıyla proje çalışmalarımızı dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Yurt dışı proje ortaklarımız ile watsapp tan Zoom dan devamlı işbirliği halindeyiz. Projemizin son toplantısını 20 mart ile 26 Mart tarihleri arasında İtalya'da gerçekleştirmeyi planladık.

 

Daha sonra projemizin final raporunu Ulusal Ajans'a sunacağız.


22-02-202222-02-202222-02-202222-02-202222-02-202222-02-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2022 - Güncelleme: 22.02.2022 22:32 - Görüntülenme: 286
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
Erasmus,Proje,Romanya,