KARAMÜRSEL 100. YIL ÖĞRENCİLERİ ÇOK ŞANSLI

Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ;2019 yılında kabul edilen Galler'in Koordinatörlüğünü yaptığı  'Reach for  the ************' isimli "2019-1-UK01-KA229-062078_3'' numaralı   ERASMUS+ K229 Okullar Arası Değişim Ortaklığı kapsamında  ikinci proje toplantısını Google Meet programı üzerindenOkulun değişik bölümlerinden 30 öğrenci ve 10 öğretmenin katılımıyla 2 Mart ile 4 mart tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Bu kez projenin ev sahipliğini Târgoviște  -Romanya'da bulunan LICEUL VOIEVODUL MIRCEA Meslek Lisesi Öğretmen ve öğrencileri üstlendi.Sanal olarak gerçekleştirilen toplantıya projenin  İtalya'nın Palermo kentindeki   İSTİTUTO D' ISTRUZİONE SECONDARİA SUPERİORE U. MURSİA  okulundan 3 öğretmen ve 10 öğrenci ,projenin Koordinatörü olanBlackwood-Cardiff-Galler-İngiltere de bulunan Ysgol Gyfun Cwm Rhymni    okulundan 10 Öğrenci 2 öğretmen katıldı

"Kısa adı 'Reach for  the ************' olan Erasmus projemizin ilk günkü çalışma toplantısında Romanya,italya,galler ve Türkiye'den proje ortağı okulun öğrencileri Kendi ülkelerini şehirlerini ve okullarını tanıtırak bilgi ve kültür alışverişinde bulundular.

Toplantının teması "Yerli ve milli kahramanlar" olup, üç gün boyunca öğrencilerimiz projede yer alan ülkelerden pozitif model/kahramanları tiyatro, film ve sanat yoluyla keşfedecekler.

Etkinliklerinin ilk gününde okullarını temsil eden öğrenciler, havacılık, spor, edebiyat, müzik, resim, mimari vb. gibi çeşitli alanlarda seçkin Romanya, İtalya, Galler ve Türkiye'den  on milli kahramanı gururla sundu. Öğrencilerimize gösterdikleri coşku, sunumlarının kalitesi için teşekkür ediyor ve tebrik ediyor, bundan sonraki faaliyetlerinde başarılar diliyoruz!

Tüm öğrenciler ortaklaşa yaptıkları etkinlikler ile çok keyifli zaman geçirdiler. Tüm katılımcılar için  Romanya tarafında Proje  Katılımcı Belgesi verildi. Çok Başarılı geçen  projenin ikinci  toplantısında Karamürsel ekibi yepyeni dostluklar elde etti.

Okul müdürü Serpil Acar Yılmaz ; Okulumuzun Ulusal Ajans tarafından desteklenen erasmus projelerinin çalışmalarını sanal olarak gerçekleştiriyoruz. Bu projemizin ilk  toplantısını Blackwood-Cardiff-Galler-İngiltere de bulunan Ysgol Gyfun Cwm Rhymni    okulunda  14 Ocak 2020 ile 18 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdik1okulumuzdan 10 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirdi. O zaman tüm dünyayı olumsuz etkileyen covit salgını yoktu. Covit  salgınının etkilerinin azalması .Proje çalışmalarımızı fiziksel olarak yurtdışı ortak okullarımızı ziyaret ederek  gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Bu proje kapsamında okulumuzu temsilen 3 öğretmen ve 5 öğrenci Nisan ayı içerisinde İtalya da yapılacak projenin 3. Toplantısına katılacak. Haziran ayı içerisinde de proje ortaklarımızın öğrenci ve öğretmenlerini Türkiye'de misafir etme şansını elde edeceğimizi umuyorum. Proje çalışmaları ve gerçekleştirdiğimiz diğer eğitim ve sportif faaliyetlerimiz ile Okulumuzu Tüm öğrenciler tarafından tercih edilen ideal okul ortamına ulaştırmak istiyoruz.

05-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-2022

Yayın: 05.03.2022 - Güncelleme: 05.03.2022 12:02 - Görüntülenme: 489